میکرونیدلینگ یکی از روش‌های زیباسازی پوست است که با استفاده از سوزن‌های ریز و استریل‌شده باعث کلاژن‌سازی می‌شود. این روش همچنین باعث ایجاد پوستی صاف، سفت و لطیف می‌شود و جای زخم، آکنه و چین‌و‌چروک را به‌مرور از بین می‌برد.

میکرونیدلینگ یکی از انواع روش‌های زیبایی کم‌تهاجمی است که با از بین بردن بسیاری از عارضه‌های پوستی زیبایی را به ارمغان می‌آورد. این روش به‌قدری مؤثر واقع شده که از آن نه‌تنها در عرصه زیبایی بلکه در عرصه پزشکی هم استفاده می‌کنند.

این روز‌ها بسیاری از کلینیک‌های زیبایی خدمات میکرونیدلینگ ارائه می‌دهند. ما در این مقاله می‌خواهیم درباره اینکه میکرونیدلینگ چیست و چه کاربردی دارد، صحبت کنیم.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ به‌عنوان یکی از روش‌های زیباسازی پوست با تحریک کلاژن باعث درمان مشکلات پوستی می‌شود. این روش درمانی را با عنوان القای کلاژن هم می‌شناسند، چون وظیفه اصلی آن کلاژن‌سازی در پوست است. پزشک با استفاده از این متد سوراخ‌های‌ریزی را به‌واسطه سوزن‌های مینیاتوری استریل‌شده ایجاد می‌کند.

بر اساس گفته انجمن پوست آمریکا (AAD):

the skin’s healing process after microneedling can help reduce the appearance of scars and dark spots and improve skin elasticity.

روند بهبودی پوست بعد از میکرونیدلینگ می‌تواند باعث کاهش ظاهر اسکار‌ها و لکه‌های تیره و بهبود خاصیت ارتجاعی پوست شود.

منبع:healthline.com

بر اساس گزارش وب‌سایت Healthline یک تحقیق در سال 2021 روی میکرونیدلینگ انجام شد که طی آن محقق‌ها به این نتیجه رسیدند که این روش درمانی و زیبایی می‌تواند باعث رویش موی مجدد در افراد مبتلا به آلوپسی شود.

برای استفاده از خدمات میکرونیدلینگ ابتدا باید توسط یک پزشک و متخصص پوست ویزیت شوید. حالا او شرایط پوستی شما را بررسی می‌کند و در صورت تأیید راهنمایی‌های لازم جهت دریافت خدمات میکرونیدلینگ را ارائه می‌دهد.

مزایای میکرونیدلینگ

فواید میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ به‌دلیل فواید گسترده بین مردم محبوبیت پیدا کرده است و می‌تواند در کمترین زمان و درد افتادگی پوست را از بین ببرد و آن را جوان و حجیم کند. از جمله دیگر مزیت‌های این متد عبارتند از:

  • بهبود ظاهر اسکار‌ها از جمله آکنه، خطوط ظریف و چین‌و‌چروک
  • موثر برای جای جوش
  • رفع لک‌های صورت و جلوگیری از ظهور هایپرپیگمانتاسیون
  • بهبود رنگ پوست ناهموار
  • بهبود خاصیت ارتجاعی پوست
  • افزایش رشد مو در افراد مبتلا به آلوپسی

در بعضی از موارد این روش عملکرد بهتری نسبت به لیزر درمانی دارد و حتی می‌تواند نتیجه‌بخشی بیشتری هم برای برخی افراد در پی داشته باشد. در واقع درمان‌های لیزری شامل گرما هستند که می‌توانند روی رنگندانه‌های پوست تأثیر بگذارند. به افرادی با رنگ پوست تیره پیشنهاد می‌شود که از میکرونیدلینگ به‌جای لیزدرمانی استفاده کنند، چون هنوز تحقیقاتی مورد اثربخشی و ایمنی لیزر درمانی روی پوست‌های تیره وجود ندارد.

جدول مزایا و معایب میکرونیدلینگ

در این جدول به‌صورت خلاصه برخی از مهمترین مزایا و معایب میکرونیدلینگ را بررسی می‌کنیم:

مزایا معایب
هزینه کمتر نسبت به جراحی پلاستیک نیاز به جلسات متعدد برای دریافت نتایج
دستیابی به نتایج نسبتاً پایدار این روش درمانی تحت پوشش بیمه نیست.
جلسات درمانی نسبتاً کوتاه امکان ایجاد اسکار‌های دائمی در صورتی که به‌روش درستی انجام نشود.

کاربردهای میکرونیدلینگ

کاربردهای میکرونیدلینگ چیست؟

بیشترین کاربرد میکرونیدلینگ برای صورت است. متخصص‌ها همچنین می‌توانند از این روش برای بهبود جای زخم در نواحی دیگر بدن استفاده کنند. با این متد و ترکیب آن با فیلر‌های پوستی حتی می‌توان ترک‌های پوستی روی ران و ناحیه شکم را درمان کرد، به طور کلی مهم ترین کاربردهای این عمل عبارتند از:

  • بهبود خطوط و چین و چروکها
  • درمان جای زخم ها و آکنه
  • کاهش لکه های پوستی و هایپرپیگمانتاسیون
  • بهبود بافت پوست
  • رفع استرچ مارک (ترک های پوستی)
  • جذب بهتر محصولات مراقبت از پوست
  • تقویت کلاژن سازی و جوانسازی پوست

هزینه میکرونیدلینگ چقدر است؟

از آنجا که میکرونیدلینگ به‌عنوان یکی از انواع روش‌های کم‌تهاجمی زیبایی شناخته می‌شود، معمولاً تحت پوشش بیمه قرار نمی‌گیرد. در برخی موارد که امکان استفاده از این متد در عرصه پزشکی وجود دارد، ابتدا توصیه می‌کنیم که با ارائه‌دهنده خدمات بیمه خود مشورتی داشته باشید.

تعداد جلسات، ناحیه درمانی روی بدن، کلینیک زیبایی و عوامل مؤثر دیگر می‌توانند روی هزینه‌ها تأثیر بگذارند.

میکرونیدلینگ چگونه کار می‌کند؟

میکرونیدلینگ با ایجاد خراش‌های ریز باعث آسیب‌زدن به پوست می‌شود و حالا پوست شروع به فرآیند ساخت بافت جدید غنی از کلاژن می‌کند. این بافت جدید یکدست تر است.معمولاً پوست با افزایش سن کلاژن از دست می‌دهد، اما این متد پوست را با ساخت بافت جدید تشویق به کلاژن‌سازی خواهد کرد. کلاژن اضافه ایجاد‌شده به‌واسطه این روش می‌تواند حتی به سفت‌شدن پوست هم کمک کند.

متخصص‌های پوست برای اثربخشی بیشتر این متد معمولاً آن را با سرم‌های موضعی، فرکانس‌های رادیویی یا پلاسمای غنی از پلاکت ترکیب می‌کنند.

عوارض جانبی میکرونیدلینگ چه هستند؟

این روش مانند هر متد زیبایی دیگری برخی عوارض جانبی دارد که باید درباره آنها بدانید. از جمله عوارض جانبی رایج این متد تحریک جزئی پوست بلافاصله بعد از استفاده از آن است. همچنین معمولاً برخی مراجع‌ها بعد از چند روز قرمزی را در ناحیه پوست خود مشاهده می‌کنند.

برخی از عوارض جانبی شدید دیگر هم وجود دارد که در صورت مشاهده آنها باید هر چه سریعتر با پزشک خود تماس بگیرید:

  • سوختگی بعد از میکرونیدلینگ
  • خونریزی
  • کبودی
  • عفونت

میکرونیدلینگ برای چه کسانی مناسب نیست؟

شما کاندیدای مناسبی برای میکرونیدلینگ نیستید، اگر:

  • درگیر بیماری‌های پوستی خاص مثل پسوریازیس یا اگزما هستید.
  • اخیراً پرتودرمانی داشتید.
  • سابقه اسکار پوستی دارید.
  • افراد باردار هم در این لیست قرار می‌گیرند، منتهی بهتر است که از قبل توسط متخصص زنان و زایمان معاینه شوند.

اقدامات لازم قبل از میکرونیدلینگ

قبل از درمان حتماً باید یک جلسه توجیهی با پزشک خود داشته باشید تا تمام نکات لازم را به شما بگوید. طی این جلسه شاید پزشک از شما بخواهد که تا قبل از انجام میکرونیدلینگ مصرف برخی دارو‌ها مانند ایبوپروفن و دارو‌های درمان آکنه (مانند آکوتان) را متوقف کنید. همچنین پزشک‌ها ممکن است از شما بخواهند که با متوقف‌کردن مصرف موادی که حساسیت پوست را افزایش می‌دهند، موجب نتیجه‌گیری بهتر از میکرونیدلینگ شوید. مثلاً مصرف رتینوئیدهای موضعی یا لایه‌بردار‌ها می‌تواند حساسیت‌های پوستی را افزایش دهد.

نحوه انجام عمل میکرونیدلینگ

نحوه انجام عمل میکرونیدلینگ

انجام مراحل میکرونیدلینگ معمولاً بین 45 دقیقه تا 1 ساعت طول می‌کشد. در حین دریافت این خدمات پزشک ابتدا بی‌حسی موضعی را روی ناحیه درمانی اعمال می‌کند تا مراجع در حین دریافت خدمات درد و ناراحتی کمتری را تجربه کند. حالا بعد از بی‌حسی، پزشک با استفاده از دستگاه میکرونیدلینگ (دستگاهی شبیه به قلم) با سوزن‌های ریز و استریل باعث ایجاد سوراخ‌هایی کوچک روی پوست می‌شود. نوک این سوزن‌ها بسیار کوچک هستند، برای همین بعد از دریافت خدمات احتمالاً متوجه آنها نمی‌شوید.

پزشک این قلم را به‌صورت مساوی روی پوست شما حرکت می‌دهد تا پوست تازه جوان‌شده یکدست شود. پزشک‌ها معمولاً بعد از انجام کامل این خدمات سرم رشد یا آرامش‌بخش استفاده می‌کنند. تمام فرآیند مراجعه به پزشک و دریافت خدمات به اضافه مراحل انجام میکرونیدلینگ تقریباً 2 ساعت طول می‌کشد.

بعد از میکرونیدلینگ چه انتظاری داشته باشیم؟

میکرونیدلینگ به اندازه جراحی‌های پوستی تهاجمی نیست و با حداقل زمان بهبودی نتایج فوق‌العاده‌ای را به ارمغان می‌آورد. برخی افراد حتی نیازی به طی‌کردن دوران بسیار کوتاه نقاهت بعد از دریافت خدمات هم ندارند و خیلی زود می‌توانند به کار‌های روزمره خود برسند.

بعد از دریافت این خدمات ممکن است که در چند روز اول روی پوست خود احساس سوزش و قرمزی کنید. در واقع این سوزش و قرمزی را می‌توان یک پاسخ طبیعی بدن برای آسیب‌های جزئی دانست که توسط سوزن‌های میکرونیدلینگ به‌وجود می‌آیند.

اگر راحت باشید، امکان رفتن به محل کار یا مدرسه را بعد از دریافت خدمات دارید. البته پیشنهاد می‌دهیم که در طی این مدت آرایش نداشته باشید و اجازه دهید که پوست روند ترمیم را به‌خوبی طی کند.

بعد از دریافت این خدمات پوست نسبت به آفتاب حساستر می‌شود، برای همین توصیه می‌کنیم که حتماً از ضدآفتاب استفاده کنید. البته بسیاری از متخص‌های پوست توصیه می‌کنند که حداقل تا یک هفته بعد از دریافت خدمات از قرار گرفتن در معرض نور خورشید یا استفاده از مواد شیمیایی قوی خودداری شود.

بعد از دریافت خدمات میکرونیدلینگ پوست در زمان نسبتاً سریع و مناسبی فرآیند ترمیم و ایجاد بافت جدید را تمام می‌کند و ممکن است که شما در عرض چند هفته بتوانید نتایج استفاده از این خدمات را مشاهده کنید. معمولاً پزشک‌ها توصیه می‌کنند که برای حفظ نتایج، جلسات متعدد و درمان‌های تکمیلی داشته باشید. در واقع پزشک بر اساس اهداف فردی شما برنامه دریافت این خدمات را می‌چیند.

مراقبت های بعد از میکرونیدلینگ چیست؟

از آنجا که کانال‌های پوستی بعد از دریافت خدمات میکرونیدلینگ باز و حساس هستند، بهتری است از این موارد در هفته اول خودداری کنید:

  • قرار گرفتن در معرض نور خورشید
  • استفاده از محصولات مراقبتی پوستی با آلفا هیدروکسی اسید و رتینول
  • آرایش
  • عرق‌کردن

شما می‌توانید با استفاده از این روش‌ها به درمان هر چه سریعتر پوست خود بعد از دریافت خدمات میکرونیدلینگ کمک کنید:

  • هیدراته‌ماندن
  • استفاده از ماسک‌های خنک‌کننده
  • استفاده از پپتید‌های محرک کلاژن
  • استفاده از پماد زینک اکساید بعد از میکرونیدلینگ (این پماد خاصیت ضدالتهابی و آنتی‌باکتریالی قوی دارد و برای همین یک ترمیم‌کننده قدرتمند است و می‌تواند به محافظت از پوست در برابر عفونت‌ها کمک کند.)

فرق میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ

تفاوت میکرونیدلینگ و مزونیدلینگ چیست؟

در میکرونیدلینگ پزشک با استفاده از دستگاهی مخصوص سوراخ‌هایی ریز روی سطح پوست به‌وجود می‌آورد و پوست با توانایی التیامی شروع به ترمیم خود می‌کند.

درحالی که مزونیدلینگ ترکیبی از دو روش درمانی میکرونیدلینگ و مزوتراپی است، که طی آن با استفاده از کوکتل‌های مزوتراپی مختلف اعم از ضد لک، جوانساز و… با توجه به نیاز پوست می‌توان هم از طریق ایجاد خراش‌های پوستی تولید کلاژن را تحریک نمود و هم با جذب بهتر کوکتل‌ها از طریق میکروکانال‌های ایجاد شده روی پوست به درمان مد نظر دست یافت.

تفاوت میکرونیدلینگ و میکرودرم چیست؟

در میکرودرم لایه‌برداری سطحی پوست انجام می‌شود، در صورتی که با میکرونیدلینگ می‌توانید سوراخ‌های کوچکی در سطح پوست ایجاد کنید.

میکرونیدلینگ یا رولر‌های خانگی، کدام یک بهتر است؟

میکرونیدلینگ به‌عنوان یک روش پزشکی معتبر در کلینیک‌های زیبایی انجام می‌شود. بر خلاف این متد زیبایی، بسیاری از درمارولر‌های خانگی توانایی سوراخ‌کردن پوست به اندازه کافی را ندارند؛ در نقطه مقابل سوراخ‌های ایجاد‌شده به‌واسطه میکرونیدلینگ باعث القای جوان‌سازی پوست می‌شوند.

ما پیشنهاد می‌دهیم که به‌جای خرید دستگاه‌های پزشکی میکرونیدلینگ برای استفاده از این خدمات در خانه، از این درمان در محیط‌های کنترل‌شده پزشکی استفاده کنید. در صورت استفاده از درمان‌های خانگی به‌روش نادرست شاید درگیر اسکار‌های دائمی روی پوست شوید که به هیچ عنوان از بین نمی‌روند؛ امکان بروز این اتفاق در محیط‌های درمانی به حداقل می‌رسد.

اگر به‌دنبال نتایج مؤثرتر و بهتر می‌گردید، میکرونیدلینگ می‌تواند بسیار مؤثرتر از دستگاه‌های غلطکی خانگی باشد.

ماندگاری نتایج میکرونیدلینگ چقدر است؟

نتایج هر کسی با شخص دیگر متفاوت است. در واقع میزان نتیجه‌گیری شما از این متد به عوامل مختلفی از جمله میزان عارضه‌های پوستی، محل آنها و برنامه درمانی مورد استفاده بستگی دارد. پزشک می‌تواند بین 4 تا 6 جلسه درمانی را برای رسیدن به نتایج قابل‌قبول به شما توصیه کند. همچنین پوست تا بعد از 3 تا 6 ماه از دریافت خدمات میکرونیدلینگ همچنان به تولید کلاژن ادامه می‌دهد.

عکس قبل و بعد و حین عمل میکرونیدلینگ صورت

بهترین دکتر پوست و زیبایی برای میکرونیدلینگ کیست؟

شما می‌توانید برای دریافت خدمات میکرونیدلینگ به مطب دکتر نسیم غلامی مراجعه کنید. ایشان با استفاده از تجربه و دستگاه مناسب طی جلسات درمانی کوتاه اما اثربخش فرآیند میکرونیدلینگ را برای پوست شما انجام می‌دهند. با دریافت خدمات زیبایی از دکتر نسیم غلامی می‌توانید انتظار بیشترین و بهترین نتیجه را از این متد درمانی و زیبایی داشته باشید.

میکرونیدلینگ، سرآغاز زیبایی

میکرونیدلینگ یکی از متد‌های جذاب زیبایی است که بسیاری از خانم‌ها و آقایان با استفاده از آن جوانی و طراوت را به چهره خود هدیه می‌دهند. این خدمات در کلینیک‌های زیبایی مختلفی ارائه می‌شوند، اما توصیه می‌کنیم که برای بهره‌مندی از نتایج بهتر حتماً به‌سراغ یک پزشک حرفه‌ای بروید.

سؤالات متداول

برای اسکار آکنه نیاز به چند جلسه میکرونیدلینگ دارم؟

نتایج هر شخص با شخص دیگر متفاوت است، اما تحقیقات نشان می‌دهند که بعد از 2 جلسه دریافت این خدمات بهبودی خفیفی را در جای زخم و آکنه‌ها احساس می‌کنید. بعد از 6 جلسه افراد به بهبودی متوسط می‌رسند و ظاهر اسکار‌های آنها نسبتاً خوب می‌شود.

چرا انجام میکرونیدلینگ در حین مصرف ایزوترتینوئین توصیه نمی‌شود؟

چون ممکن است احتمال ایجاد اسکار در اثر این روش را افزایش دهد. قبل از شروع درمان با میکرونیدلینگ باید حداقل 6 ماه بعد از قطع دارو منتظر بمانید.

آیا میکرونیدلینگ بهتر از بوتاکس است؟

میکرونیدلینگ و بوتاکس تفاوت مهمی با یکدیگر دارند. میکرونیدلینگ با افزایش کلاژن باعث درمان اسکار، هایپرپیگمانتاسیون و منافذ بزرگ می‌شود؛ اما تزریق بوتاکس از انقباض عضلات خاص و چین‌و‌چروک جلوگیری می‌کند.

مزونیدلینگ بهتره یا میکرونیدلینگ؟

هر 2 این روش‌ها با افزایش پروتئین‌های ضدپیری می‌توانند نتایج مثبتی را به ارمغان بیاورند. این روش‌ها کم‌تهاجمی هم به‌شمار می‌آیند، اما برخی پزشکان توصیه می‌کنند که برای گرفتن نتایج بهتر جهت درمان مشکلات پوستی از مزونیدلینگ استفاده کنید.

تأثیر میکرونیدلینگ بعد از چند روز است؟

معمولاً بین 4 تا 6 هفته می‌توانید به نتایج مؤثری از این روش برسید.

آیا بعد از بوتاکس میشه میکرونیدلینگ انجام داد؟

قبل از انجام میکرونیدلینگ حداقل 2 هفته بعد از تزریق بوتاکس صبر کنید. این موضوع باعث اثرگذاری کاملتر بوتاکس می‌شود و خطر انتشار سم به نواحی ناخواسته صورت را به حداقل می‌رساند.

آیا می‌توانم بعد از میکرونیدلینگ از لیزردرمانی استفاده کنیم؟

بعد از میکرونیدلینگ پوست به مقدار قابل‌توجه‌ای حساس می‌شود، برای همین توصیه می‌کنیم که هیچ اقدام دیگری بعد از دریافت این خدمات انجام ندهید؛ در غیر این صورت احتمال بروز برخی از بیماری‌های پوستی وجود دارد.

دکتر نسیم غلامیمشاهده نوشته ها

Avatar for دکتر نسیم غلامی

من دکتر نسیم غلامی هستم و تمام نوشته ها و مطالب منتشر شده در این وب سایت توسط تیم محتوای من از منابع معتبر تهیه شده و بعد از بازنگری و اصلاح توسط اینجانب منتشر و تایید شده است. با توجه به حساسیت بالای داده های پزشکی، اهمیت ارائه اطلاعات دقیق و قابل اعتماد برای من در اولویت است. هدف من کمک به ارتقای دانش و آگاهی شما در حوزه سلامت و زیبایی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *